Op reis!

Je hebt er lang voor gespaard, maar eindelijk is het zo ver: je kan je vakantie gaan boeken! Maar wat voor vakantie wil je eigenlijk?

Wil je gaan rondreizen, of juist op één plaats blijven? Als je even de tijd hebt, raden we je aan een mooie rondreis te maken: op deze manier zie je veel meer van een bepaald land of streek dan wanneer je op één plek zou blijven. Als je besluit om te gaan rondreizen, dan kan je zelf op stap gaan, of je kan met een van de groepsreizen mee. Vaak is het in zo'n groep erg gezellig, en onderweg wordt vaak een boel verteld door de gids die mee gaat. Er zijn veel reisorganisaties die dit soort reizen aanbieden: vergelijken loont, dus bekijk zeker eerst een flink aantal sites voordat je je keuze maakt! Alle reisorganisaties hebben tegenwoordig wel een website, dus je kan veel vooronderzoek doen achter je PC of tablet.

Als je zelf op reis gaat heb je de keuze uit een zeer veel accommodaties. Misschien ben je op zoek naar het beste hotel en ga je alle hotels vergelijken? Of ligt je budget lager en ga je een hotelaanbieding boeken. Hoe dan ook loont het de moeite om je vakantie te vergelijken voordat je daadwerkelijk boekt.

Last minute

Als je op het laatste moment boekt, dan heet dat "last minute" boeken. Het grote voordeel hiervan is dat de prijzen vaak lager liggen dan wanneer je vroegtijdig boekt. Het maakt niet uit of je nu in Nederland lastminutes zoekt, of het het buitenland: de prijzen van lastminute bungalows en een lastminute hotel kamer liggen veelal 20% tot wel 50% lager! Ook kan je goedkoop last minute vliegen vanaf Eelde of op El Prat Airport vliegen, met alle prijsvoordelen van dien.

Samengevat: een van de makkelijkste manieren om te besparen op je vakantie is het last minute boeken. Op deze manier kan je lekker goedkoop reizen en bespaar je geld voor op vakantie!

Vroegboekkorting

In tegenstelling tot laat boeken kan je ook juist heel vroeg boeken. Veel reisorganisaties geven zogeheten vroegboekkorting als je lang van te voren boekt. Het voordeel is dat je veel zekerheid hebt en dat er vrijwel altijd nog plek is.

Vliegtickets

Er zijn zeer veel vliegtuigmaatschappijen in de wereld. Je kunt bij losse vliegtickets vaak kiezen uit een retourticket of een enkele reis. Ga ook zeker bij een los ticket de vliegtickets aanbiedingen vergelijken. Het kan soms tot wel 50% schelen als je een ticket in de aanbieding koopt of niet! Je kunt echter ook andere vliegtickets kopen: zo is er een Around the world ticket, waarbij je een aantal bestemmingen zoals Tokio aandoet en de gehele wereldbol rondvliegt.

Vakanties zonder vlucht

Je kunt natuurlijk ook zonder vliegtickets te kopen op vakantie. Enkele aanraders:

Parkeren

Of je nu gaat vliegen vanaf Eelde of vanaf Schiphol, veel mensen gaan met de auto naar het vliegveld. Parkeren bij Schiphol is gemakkelijk: er is volop keuze, echter de prijzen zijn vrij hoog. Schiphol smart parking op P3 is een van de goedkopere opties. Parkeren bij vliegveld Eindhoven is overigens ook een stuk gunstiger geprijsd.

Cruises

Een cruise is een heerlijke manier om je vakantie te vieren: Je ziet veel en hoeft niets meer te regelen! Kijk bijvoorbeeld eens op Globuscruisevakanties.nl voor een overzicht van de verschillende cruisemaatschappijen.

Overige tips

  • Vergeet niet om een reisverzekering af te sluiten voordat je op reis gaat.
  • Als je niet zelfstandig kunt reizen of zorg nodig hebt: er zijn reizen met zorg. Deze kosten iets duurder, maar je bent verzekerd van goede zorg onderweg en op de bestemming.
  • Als je naar Turkije op vakantie gaat: Vergeet niet van te voren je E-visum Turkije aan te vragen.
  • Kijk ook eens op www.vakantiespreiding.eu voor een handig overzicht van de schoolvakanties
VliegticketVergelijker.nl is onderdeel van het Reizen Netwerk | Informatie